Jednoduchý a chutný recept. Pokud máte rádi houby, neodoláte.
Hodnocení
4.7
/ 5 (15x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Vývar500 ml
Máslo40 g
Cibule1/2 ks
Těstoviny1/2 balíčku
Parmazán80 g
Lišky250 g
Smetana ke šlehání125 ml
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
Na větší pánvi na polovinu přichystaného másla dáme dozlatova osmahnout nakrájenou cibulku. Poté zalijeme vývarem a necháme vyvařit. Přidáme zbytek másla a orestujeme najemno nakrájené lišky. Přidáme nastrouhaný parmezán a smetanu. Povaříme, dokud se sýr nerozpustí.
Těstoviny důkladně promícháme s omáčkou z lišek. Jednotlivé porce těstovin s omáčkou ozdobíme strouhaným parmezánem a ihned podáváme.
Nechápu... proč by se měla cibulka vařit ve vývaru před orestováním lišek... chuti to nejspíš neuškodí, ale technologicky naprosto zbytečné.... a rozpouštění parmazánu také...
steakstation
Ja jsem osmažila cibulku, přidala houby (podle oka, ale spíš víc než míň), pak vývar (250ml) a pak přidala parmezán a smetanu, přisolila, opepřila... na talíři ještě posypala parmezánem. ...a chutnalo nám!