Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Podle chuti můžeme přidat nakrájenou chilli papričku.
Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pepřem. Kousky masa obalíme plátky slaniny a napíchneme je na jehly. Na předem rozehřáté pánvi zprudka opečeme špízy, přilijeme odleželou omáčkou a maso na volném plamenu necháme dojít.
Na marinádu pro chřest smícháme oleje a sezamová semínka. Chřest omyjeme a zbavíme dřevnatých konců. Chřest necháme v marinádě chvíli odpočívat, marinovat budeme jen pár minut. Na rozpálenou pánev pomalu rozložíme chřest s prolisovaným česnekem a restujeme.
Telecí špíz s restovaným chřestem podáváme jako chutný hlavní chod při různých příležitostech.