Použijeme mandle bez slupky, nebo si je spaříme a oloupeme.
Použijeme vypeckované sušené švestky. Do každého kousku vložíme mandličku, trochu zamáčkneme.
Čokoládu rozpustíme, smícháme s tukem, ale nemusíme, pokud chceme mít čokoládu opravdu hustou. Můžeme použít i hotovou čokoládovou polevu.
Nachystané švestky obalíme v čokoládě a na alobalu necháme ztuhnout.
Doma máme toto cukroví dávno hotové, ale trošku jinčí.
Postup je stejný jako je zde napsaný, jen před namočením do čoko, dáme švestky na pár hodin do rumu, aby hezky nasákli a byly ovoněny. Mandličky jsou úplně zbytečné, cukroví je výborné i tak a rumová chuť přebije tu mandli. Je to tak mňamózní, že jsme to museli schovat, aby se to nesnědlo do Vánoc;o)