Gulášová polévka s hovězím masem ve vlastní šťávě. Snadný recept na gulášovou polévku trochu jinak.
Hodnocení
3.9
/ 5 (7x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Podle chuti
Česnek
Sůl
Majoránka
Mletá sladká paprika
Ostatní
Brambory3-4 ks
Hovězí maso ve vlastní šťávě1 plechovka
Podle potřeby
Mouka
Tuk na smažení
Postup přípravy
Malou konzervu hovězího masa ve vlastní šťávě otevřeme a maso nakrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.
V hrnci na tuku osmahneme cibuli a přidáme hovězí maso. Orestujeme, přisypeme mouku, necháme zpěnit do světle hněda a stáhneme z ohně.
Potom přidáme mletou papriku, brambory, zalijeme vodou, přidáme šťávu z konzervy a necháme vařit.
Svačinovou gulášovou polévku dochutíme polévkovým kořením, česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Svačinovou gulášovou polévku podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.