Příprava cizrny Cizrnu uvaříme doměkka v neosolené vodě, poté ji vyjmeme a na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku. K ní přidáme uvařenou cizrnu, zalijeme kuřecím vývarem a necháme zredukovat na ¼. Přidáme nasekanou plocholistou petržel, stáhneme z ohně a vmícháme na kostičky nakrájené máslo. Servírování Sumce na černém pivu můžeme na talíři pokrm ozdobit chilli nitkami.
TIP: Cizrna se vám bude lépe vařit, když ji přes noc namočíme do studené vody. Chceme-li sumce zbavit silné rybí chuti, namočíme ho přes noc do mléka.
Autor receptu: Jan Punčochář
Zdroj: SEXY moderní česká kuchyně, vydalo R MEDIA, spol. s r.o., 2013 SEXY moderní česká kuchyně je dobře propracovaná a přehledná kuchařská kniha, ze které uvaří úžasné pokrmy i normální smrtelník. Recepty jsou sestaveny tak, aby zpracováním i surovinami byly dostupné každému, kdo se rozhodne postavit se ke sporáku a začít. Nápady, forma i vybraná jídla však musí nadchnout i profesionály.
Autor:R MEDIA


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena