Vyzkoušejte zajímavý recept na kuřecí maso připravené po thajsku.
Hodnocení
4.3
/ 5 (3x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Česnek3 stroužky
Cibule1 ks
Kuře1 ks
Mandle3 ks
Bazalka2 lístky
Kurkuma1/2 lžičky
Kajenský pepř2 lžičky
Kokosové mléko7 dl
Citronová tráva1 ks
Loupaný čerstvý zázvor1 ks
Podle chuti
Sůl
Citronová šťáva
Postup přípravy
Očištěné a kůže zbavené kuře vykostíme, maso nakrájíme na centimetr silné a pět centimetrů dlouhé proužky.
Z mandlí, oloupané cibule, česneku, zázvoru kurkumy a pepře připravíme jemnou pastu, vložíme ji na pánev a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme na kolečka nakrájenou citronovou trávu (podle chuti) a posekané lístky bazalky, směs přivedeme do varu.
Do pánve vložíme kuřecí maso a vaříme bez pokličky do poloměkka. Nakonec sumatránské kuřecí kari přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dovařte doměkka tak, aby zůstalo hodně šťávy.
Před podáváním kari dochutíme podle libosti solí a citronovou šťávou. Sumatránské kuřecí kari podáváme s rýží.