Čerstvé větší kuře očistíme, rozkrojíme podél páteře na poloviny a na všech jeho částech ostrým nožem prořízneme až ke kosti a ze všech stran osolíme. Připravíme si marinádu. Jogurt promícháme s jemně nastrouhaným zázvorem a prolisovaným česnekem a olejem. Pak vmícháme koření garam masala, drcený kardamom, chilli pastu, kurkumu, mletý koriandr a cayenský pepř, vše ochutíme mletou skořicí a pomerančovou a citronovou kůrou. Do této marinády naložíme kuře přes noc. Odležené kuře na indický způsob rozložíme na rošt podložený pekáčkem, zakapeme olejem a zakryjeme alobalem. Kuře pečeme v troubě předehřáté na 220 °C přibližně 25 - 35 minut a potom alobal odstraníme, teplotu snížíme na 180 °C a kuře dopékáme dalších asi 15 minut dozlatova. Šťavnaté kuře na indický způsob rozdělíme na porce a podáváme s kari rýží nebo pečivem.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.

Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.

Autor:Jarka Petrová

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena