Srnčí plec vykostíme, odblaníme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky.
Očištěnou cibuli a kořenovou zeleninu společně s cukrem a divokým kořením restujeme na oleji dozlatova. Přidáme rajčatový protlak, ocet, na plátky nakrájený citron a maso. Orestujeme, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme doměkka.
Po změknutí maso vyjmeme. Šťávu zahustíme nastrouhaným perníkem. Přidáme švestková povidla, brusinkový kompot a povaříme. Hotovou omáčku přecedíme přes jemný cedník. Srnčí ragú ochutíme a na závěr přidáme červené víno.
Srnčí ragú na víně podáváme teplé. Jako příloha se hodí Karlovarský knedlík, smažené bramborové krokety nebo bílé pečivo, ale já si k tomu dělám knedlík gurmánský.