Hovězí a vepřové maso očistíme, nakrájíme na kousky a umeleme. Oloupaný česnek prolisujeme a čerstvý tymián jemně usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Připravíme si masovou směs. Mleté maso promícháme s tymiánem, prolisovaným česnekem, chilli kořením, majonézou a pivem. Ochutíme solí a pepřem, důkladně prohněteme a necháme alespoň 3 hodiny v chladu rozležet. Potom maso řádně promícháme se solamylem. Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama kuličky ve velikosti vlašského ořechu, které jednotlivě srolujeme do plátků slaniny a napícháme střídavě s klínky červené cibule na grilovací špejle. Špízy zvolna grilujeme ze všech stran dorůžova. Pikantní grilované špízy se slaninou a cibulí podáváme s nejrůznějšími dipy a pečivem.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.

Autor:Jarka Petrová

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena