Recept na velmi chutný hlavní chod z hovězího masa na pivní omáčce.
Hodnocení
4.3
/ 5 (49x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek8 stroužků
Máslo40 g
Cibule1 ks
Pivo0.1 l
Rajčatový protlak1 lžíce
Bobkový list1 list
Hovězí zadní1 kg
Kořenová zelenina150 g
Slanina uzená100 g
Loupaná rajčata4 ks
Podle chuti
Sůl
Tymián1 snítka
Mletý pepř
Podle potřeby
Hovězí vývar
Postup přípravy
Libové hovězí (omyté a dobře osušené) prošpikujeme nakrájenou slaninou a několika stroužky česneku.
Celý kus masa nejprve zprudka orestujeme ze všech stran na másle. Poté přidáme cibuli nakrájenou na malé kostičky, nakrájenou a očištěnou zeleninu, oloupaná nakrájená rajčata a protlak.
Zalijeme trochou vývaru a dochutíme solí, pepřem, bobkovým listem a snítkou tymiánu.
Vaříme za občasného podlévání vývaru do změknutí masa. Měkké maso vyjmeme.
Do omáčky přidáme lisovaný česnek a zalijeme pivem. Omáčku provaříme a přecedíme.
Špikované hovězí na česneku nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme pivní omáčkou. Špikované hovězí na česneku podáváme s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.