Zeleninu očistíme a nasekáme. Kuře podle potřeby očistíme a naporcujeme. Maso dáme do igelitového sáčku s moukou, solí, pepřem, paprikou a obalíme.
Porce kuřete osmahneme na oleji a odložíme. Do stejného hrnce dáme cibuli a česnek a smažíme. Přidáme krájená rajčata. Do hrnce vrátíme maso. Přidáme víno, vývar, brambory a olivy. Španělské kuře osolíme, opepříme a vaříme asi 1 hodinu.
Španělské kuře podáváme s rýží.
Chutnalo nám,doporučujeme vyzkoušet,ale recept je trochu stručný,proto přidám pár maličkostí ze své zkušenosti:
- špetka mleté papriky mi připadala málo,dal jsem cca 1/2 kávové lžičky
- česnek jsem pokrájel na plátky,cibuli klasicky jako do guláše
-papriky autor v postupu pozapomněl,dal jsem je až po 40 minutách,20 minut jim stačí,po hodině by byly na kaši
- olivy jsem použil vypeckované a nechal jsem je vcelku
a ještě na závěr - červené víno lze nahradit dobrým červeným vinným octem rozředěným vodou a přislazeným,tuhle fintu používá mnoho profesionálů
mlynarcikova
Chutnalo nám,doporučujeme vyzkoušet
Chutnalo nám,doporučujeme vyzkoušet,ale recept je trochu stručný,proto přidám pár maličkostí ze své zkušenosti:
- špetka mleté papriky mi připadala málo,dal jsem cca 1/2 kávové lžičky
- česnek jsem pokrájel na plátky,cibuli klasicky jako do guláše
-papriky autor v postupu pozapomněl,dal jsem je až po 40 minutách,20 minut jim stačí,po hodině by byly na kaši
- olivy jsem použil vypeckované a nechal jsem je vcelku
a ještě na závěr - červené víno lze nahradit dobrým červeným vinným ostem rozředěným vodou a přislazeným,tuhle fintu používá mnoho profesionálů