Recept na masové špagety po česku. Všem v naší rodině hrozně moc chutnají a vždy se po nich jen zapráší.
Hodnocení
5.0
/ 5 (3x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Ostatní
Česnek5 stroužků
Cibule2 ks
Rajče2-3 ks
Bílá paprika1 ks
Hovězí krk600 g
Podle potřeby
Olej
Příloha
Špagety400 g
Podle chuti
Masox1/2 kostky
Podravka
Mletý černý pepř
Worcestrová omáčka
Hotová světlá jíška
Jemně pálivý kečup
Na ozdobu
Eidam 30%
Postup přípravy
Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kostičky a naložíme do směsi worchesterové omáčky, podravky, pepře a kečupu. Směs masa necháme uležet. Hovězí maso použijeme podle osobních preferencí - hovězí krk, hovězí váleček, můžeme také použít vepřovou kýtu, krkovičku či plecko.
Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata a bílou papriku pokrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme hovězí maso a necháme orestovat.
Když je maso zatáhlé, přidáme pokrájená rajčata, papriku a česnek. Zalijeme vodou a přidáme půl kostky masoxu. Hovězí maso dusíme doměkka v tlakovém hrnci asi 30 minut.
Špagety mezitím uvaříme podle návodu na balení. Nakonec omáčku zahustíme jíškou a popřípadě dochutíme kečupem.
Špagety s hovězím masem od maminky podáváme se špagetami a sypeme nastrouhaným eidamem.