Mleté maso s rajčaty, které podáváme na klubíčku ze špaget. Chutný a celkem jednoduchý recept pro manžela, kterého chceme překvapit.
Hodnocení
4.3
/ 5 (24x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Cibule2 ks
Špagety1-2 balíčky
Mletá sladká paprika1-2 lžíce
Česnek se solí1-2 lžíce
Majoránka drhnutá2 lžíce
Hovězí a vepřové mleté maso1000 g
Čerstvá nebo sterilovaná rajčata500-700 g
Podle potřeby
Máslo na smažení
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Připravíme si rajčata - měkká čerstvá nebo sterilovaná. Nakrájenou cibulku osmahneme na másle, přidáme mleté maso (půl hovězí a půl vepřové) a smažíme cca 15 minut za stálého míchání. Dbáme na to, aby maso nedělalo hrudky.
Zaprášíme mletou červenou paprikou, promícháme, ihned přidáme nakrájená rajčata bez bubáků a dusíme do úplného změknutí. Nemáme-li maso už okořeněné, okořeníme a osolíme podle chuti. Chceme-li mít hmotu řidší, můžeme přilít trochu vody, pokud použijeme sterilovaná rajčata.
Stáhneme z plotny a nakonec přidáme utřený česnek se solí.
Špagety připravíme podle návodu na obalu. Vaříme je v osolené vodě, když jsou hotové, scedíme.
Špagety po proletářsku podáváme tím způsobem, že na talíř stočíme do kruhu vařené špagety a doprostřed dáme masovou hmotu. Kdo chce, může špagety po proletářsku ještě posypat strouhaným sýrem.
Rada na závěr: Nešetřete na špagetách, kupte si raději kvalitní. V jednoduchosti je síla.
Tak jsem si dnes uvařila recept a je to vynikající chutě. Dávala jsem do toho rajčata sterilovaná,jinak vše dle popisu. Určitě si to uvařte, neb je to neskutečně rychle připravené a hlavně chutné.