Rychlý recept na levný a vydatný oběd z konzervy vepřového masa, špenátu a těstovin.
Hodnocení
4.2
/ 5 (6x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Ostatní
Špenát200 g
Špagety250 g
Konzervované vepřové maso400 g
Postup přípravy
Nejprve si připravíme hrníček s vodou. Pánev naplníme vodou klidně do půlky, špagety hodně absorbují a celkově voda rychle zmizí, přičemž hned na to se začnou špagety připalovat, proto musíme okamžitě přiléváme další vodu. Zprvu obsluhujeme pouze špagety a neustále je obracíme, aby se rovnoměrně vařily. Čekáme na to, až budou špagety pěkně tvárlivé. Konečný stav vody před dalším postupem by měl být minimální, jen trochu na dně.
Až budou špagety téměř hotové a bude odpařeno dostatek vody, aby byl výsledek hutný, přidáme vepřové maso a špenát. Špenát vhodíme klidně zmražený, byť ve velkém kusu. Sůl přidáme podle chuti, ale konzervované maso, pro které byl tento recept sestaven, je právě solené až moc.
Nyní počkáme, až se rozpustí špenát a maso se rozpadne mezi směs. Pozor, hlídáme kraje pánve, aby se špenát nepřismažil. Výsledkem by měla být hutná směs, která se dobře nabírá na vidličku.
Špagety na pánvi s vepřovým masem podáváme jako vydatný oběd.