Do vařící osolené vody dáme vařit špagety. Krevety očistíme a skořápky využijeme na vývar - orestujeme je na olivovém oleji, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, řapíkatý celer a mrkev. Zalijeme vodou, osolíme a necháme vařit.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme slávky, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli dusit. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme a zbytek vyloupeme do misky.
Na pánvi opět rozehřejeme olivový olej, vložíme dva celé stroužky česneku a orestujeme krevety a nakrájené sépie. Posypeme trochou chilli a pak vše vyndáme stranou.
Na pánev vlijeme uvařený vývar z krevet, přidáme rozmixovaná cherry rajčata, necháme chvíli povařit a pak zpátky vmícháme všechny mořské plody. Přisypeme nasekanou čerstvou petrželku a na závěr uvařené špagety.
Špagety fruti di mare promícháme, přendáme na talíř, pokapeme olivovým olejem a podáváme.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!