Sojové kostky uvaříme v osoleném zeleninovém vývaru, do kterého jsme přidali sojovou omáčku. Vaříme asi 10 minut, potom slijeme, z kostek vymačkáme přebytečnou tekutinu a dáme je do misky. Cibule nakrájíme nahrubo a tři stroužky česneku nakrájíme na jemno.
Pekáč vymažeme olejem a rozprostřeme do něj nakrájenou cibuli. Sojové kostky v misce omastíme olejem, podle chuti posypeme mletou paprikou a pepřem. K sojovým kostkám přidáme nakrájený česnek a škrob, důkladně promícháme, přidáme do pekáčku k cibuli a podlijeme vodou.
Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme dvě hodiny. Každých cca 20 minut obsah pekáčku promícháme, aby se kostky rovnoměrně opékaly. V případě potřeby ještě přidáme vodu. Před dopečením rozetřeme zbylé tři stroužky česneku se solí, přidáme do pekáčku a důkladně promícháme. V případě potřeby ještě dosolíme a necháme krátce dopéct.
Sojové výpečky na česneku podáváme třeba se špenátem a bramborovým knedlíkem.