Mouku promícháme s práškem do pečiva. Přidáme žloutky, tuk, cukr, mléko a ručně vymícháme hladké těsto.
Troubu předehřejeme na 200 - 250 °C. Na pomoučněném vále vyválíme z těsta placku o velikosti pekáče nebo plechu a přeneseme jej na něj. Těsto můžeme vyválet na pečícím papíru a přenést jej na papíru. Korpus pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Pak troubu zmírníme.
Z bílků a cukru vyšleháme pevnou sněhovou hmotu. Předpečený korpus poklademe rybízem. Na něj rozetřeme sněhovou pěnu a vše posypeme zbylým cukrem. Sněhový rybízový koláč vložíme do trouby a dopečeme jej tak, aby se pěna rozpustila.
Sněhový rybízový koláč podáváme raději teplý. Rybízový koláč se skvěle hodí v letní dny, protože zároveň sladký i lehce nakyslý.