Velmi jednoduše vylepšený recept na smažený kuřecí řízek.
Hodnocení
4.6
/ 5 (19x)
Doba přípravy
10 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Na obalení
Žloutek
Mléko2 lžíce
Bílek2 ks
Hladká mouka
Podle potřeby
Olej na smažení
Ostatní
Kuřecí řízek4 ks
Postup přípravy
Připravené čisté kuřecí plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Bílky ušleháme na sníh.
Plátky masa obalíme v mouce, poté ve žloutku s troškou mléka a nakonec ve sněhu z bílků.
Obalené kuřecí řízky smažíme na oleji z obou stran.
Sněhové kuřecí řízky podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.
Díky za inspiraci, ihned jsem se do toho dal.Řízečky dělám pouze z kuřecího stehna,které odkostím a také proto,že jsou krásně šťavnaté a z kostí ještě udělám polévku.Řízečky pak smažím na domácím vepřovém sádýlku,žádný olej nepoužívám,nechutná mi,ale proti gustu-žádný dišputát.K němu bramborovou kaši s cibulí,okurkou kyselou,troch chilli , navrch plátky hovězího nářezu a i oči si pošmáknou.Posílám fotografii takové porcičky a přeji všem dobré chuťi....///