Tuhý krém z čokolády a šlehačky jako sladký dezert.
Hodnocení
3.3
/ 5 (6x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Cukr
Vejce4 ks
Čokoláda na vaření2 ks
Smetana ke šlehání2 kelímky
Postup přípravy
Celé tabulky čokolády rozlámeme na kousky, rozpustíme a vmícháme 4 žloutky. Povaříme a v průběhu vaření šleháme. Necháme vychladnout.
4 bílky s trochou cukru ušleháme do sněhu. Smetanu vyšleháme a vmícháme do sněhu vytvořeného z bílků.
Smetanové bílky zašleháme do vychladlé čokolády a naplníme do kalíšků, které uložíme v chladu.
Smetanový čokoládový krém před podáváním zdobíme ovocem, oříšky a poléváme třeba griotkou. V chladu vydrží smetanový čokoládový krém asi 2 dny.
Tak tento krém již nikdy ne- Možná, že jsem postupovala špatně, ale přesto přesně podle popisu. Ovšem čoko hmota po přidání žloutků se zdrcla a dalo velkou práci ji s pomocí rumu a trochy másla vymíchat do hladka. Tj. pro mne - i když je krém dobrý - příliš pracné. Spíše bych příště postupovala tak,že žloutky zašlehám do sněhu z bílků - tento sníh mám odzkoušený a je výborný - nejdříve se bílky ušlehají do tuha a pak postupně se přidává cukr a žloutky.