Ryba ve smetaně a zapečená na zelenině vyrovnaná směs jemných chutí.
Hodnocení
3.4
/ 5 (29x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Tymián5-6 lžiček
Hladká mouka 150 g
Olivový olej extra virgin4 lžíce
Mletý černý pepř1 lžíce
Směs koření na ryby5 lžiček
Čínská zelenina mražená500 g
Smetana ke šlehání nebo na vaření400 ml
Amur1 ks
Podle chuti
Tvrdý sýr
Postup přípravy
Očištěné a omyté půlky amura rozdělíme na jednotlivé porce asi 7 - 8 cm široké.
Jednotlivé porce posypeme kořením na ryby, tymiánem a pepřem. Pokapeme je olivovým olejem a obalíme v hladké mouce.
V hlubší pánvi s poklicí si nahřejeme olivový olej. Porce ryby osmahneme dozlatova z obou stran a vyjmeme je na talíř.
Do výpeku vsypeme mraženou zeleninu a krátce ji orestujeme.
Na orestovanou zeleninu vložíme zpět osmažené porce ryby, vlijeme smetanu a vše posypeme nastrouhaným sýrem. Přikryjeme poklicí a dopékáme do doby, než se sýr rozpustí.
Porce smetanového amura na zelenině podáváme s vařenými brambory.