Rychlý recept na chutnou smetanovou polévku s kousky fazolových lusků.
Hodnocení
4.1
/ 5 (14x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Cukr1-2 špetky
Česnek1 stroužek
Sůl1-2 špetky
Brambory20 dkg
Tuk4 dkg
Cibule4 dkg
Voda1 a 1/2 l
Kysaná smetana1/3 l
Hladká mouka 6 dkg
Fazolové lusky30 dkg
Podle chuti
Ocet
Postup přípravy
Fazolové lusky nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nastrouháme a česnek rozmačkáme. Nakrájené lusky dáme vařit do horké vody.
Když jsou lusky napůl uvařené, přidáme nakrájené brambory. Z tuku a 4 dkg mouky uděláme jíšku, přidáme nastrouhanou cibuli, rozmačkaný česnek, zamícháme a chvíli smažíme.
Potom směs dáme zavařit do polévky, kterou osolíme, povaříme doměkka.
Do smetany rozmícháme 2 dkg mouky, přilijeme do polévky a necháme přejít varem.
Podle chuti můžeme do polévky přidat ocet a cukr. Smetanovou polévku s fazolovými lusky můžeme podávat s osmaženou houskou.