Karamelová zmrzlina: Na pánvi necháme do hněda rozehřát cukr a přidáme kousek másla, promícháme a zalijeme 12% smetanou, nebo smetanou na vaření. Vaříme tak dlouho, dokud se nám všechen cukr nerozvaří a nám zbude tekutý karamel, který necháme vychladnout. V karamelu také můžeme zkaramelizovat nasekané mandle nebo ořechy. Po vychladnutí ho jemně vmícháme do připravené zmrzlinové směsi. Karamelovou zmrzlinu dáme do připravené vaničky a necháme ztuhnout.
Jahodová zmrzlina: Vezmeme si 300 g mražených jahod a rozmixujeme je na pyré, promícháme s cukrem a trochou citronové šťávy. Přidáme do základní zmrzlinové směsi a všechno necháme zmrazit ve vaničce. Smetanovou domácí zmrzlinu podáváme jako osvěžující dezert.
Zmrzlina jako z cukrárny? Možná přišel čas pomýšlet na zmrzlinovač
Domácí zmrzlina chutná přesně tak, jak si ji uděláme – ať už chceme smetanovou vanilkovou, ovocný sorbet nebo veganskou variantu z kokosového mléka. Jaký zmrzlinovač si pořídit? Zvažte, jak velkou máte kuchyň, kolik péče chcete zmrzlině věnovat a jak dlouho na její přípravu čekat. A přidáme i tip, jak si doma vykouzlit točenou zmrzlinu jako ze stánku.
Autor:Scarlett

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena