Osmahlé špagety v zeleninové směsi se zázvorem. Chutný a zdravý recept.
Hodnocení
4.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Podle chuti
Cukr
Česnek3 stroužky
Sůl
Zázvor
Chilli
Sójová omáčka
Worcestrová omáčka
Ostatní
Rajče2 ks
Špagety1/2 balíčku
Paprika zelená2 ks
Menší pórek1 ks
Čerstvá pažitka1 svazek
Podle potřeby
Olivový olej
Postup přípravy
Nakrájíme si rajčata, papriky, pórek a dáme dusit do pánve s olivovým olejem.
Uvaříme špagety podle postupu uvedeném na obalu. Lze použít i čínské nudle nebo jiný druh těstovin.
Až zeleninová směs změkne a pustí šťávu, podlijeme trochou vody a ochutíme dle chuti solí, mletým zázvorem, drceným česnekem, trochou worcestrové omáčky. Podle chuti lze využít i jiné koření, např. chilli pro přiostření. Chuť lze doladit i cukrem.
Na jiné pánvi zahřejeme olivový olej na vyšší teplotu a v něm zprudka osmahneme špagety. Je nutné špagety na pánvi neustále promíchávat, aby se nespálily a osmahly se rovnoměrně všechny.
Při smažení do špaget nalijeme přiměřené množství sojové omáčky, raději ale méně než více.
Až budou špagety osmahlé, přimícháme k nim zeleninovou směs a nasekanou čerstvou pažitku. Smažené zeleninové špagety můžeme ihned servírovat