Nevíte, co rychle k obědu nebo k večeři? Zkuste recept na jednoduché vietnamské nudle s kuřecím masem.
Hodnocení
4.5
/ 5 (27x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Směs
Česnek6 stroužků
Cibule2-3 ks
Celer1/3 ks
Pórek1 ks
Mrkev1-2 ks
Kuřecí prsa400 g
Vietnamské nudle1/2 balení
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Kari koření
Sójová omáčka
Postup přípravy
Nudle dáme vařit do vody s 1 lžící soli a trochou oleje, můžeme přidat kostku masoxu.
Mezitím nakrájíme zeleninu na nudličky. Stejně tak nakrájíme maso podél vláken na nudličky a osolíme.
Uvařené nudle slijeme, necháme okapat.
Rozpálíme olej, nejlépe na woku, přidáme maso a koření. Až se maso zatáhne, přidáme zeleninu, kterou chvíli necháme osmahnout.
Jakmile bude zelenina lehce osmažená, přidáme nudle. Mícháme a přehazujeme a přidáváme sójovou omáčku. Jakmile se dávka omáčky odpaří, přidáme další omáčku, dokud vše nebude přiměřeně osmahnuté. Omáčku stříkáme z láhve pod nudle, ale nepřeháníme to.
Smažené nudle s kuřecím masem je vhodné podávat s vietnamskou omáčkou, ovšem jsou dobré i s tatarkou.