Játra pořádně propláchneme vodou a nakrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku. Poté hrnec na chvíli odstavíme, osmahnutou cibulku posypeme sladkou paprikou a vrátíme zpět na ohřev.
Na cibulku s paprikou přidáme játra a v žádném případě nesolíme! Játra se solí vždy až na konci, játra by jinak ztvrdla. Játra chvíli restujeme na pánvi, poté zalijeme trochou vody (ani ne čtvrt hrnce). Necháme povařit, dokud játra nezměknou (cca 30 minut). Přidáme masox a až jsou játra měkká, osolíme.
Na závěr trochu zahustíme tak, že do hrnce pomalu přisypáváme hladkou mouku a stále mícháme, až je omáčka dostatečně hustá. Necháme povařit 5 - 7 minut.
Smažená játra na cibulce podáváme s chlebem. Jako příloha jsou vhodné i hranolky.