Recept na závin z listového těsta plněný zelím a uzeninou. Slaný závin se zelím je netradičním využitím listového těsta, které musíte vyzkoušet.
Hodnocení
4.3
/ 5 (17x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Náplň
Paprika1 ks
Pórek1 ks
Kečup1/2 hrnku
Rajčatový protlak1 konzerva
Sýr15 dkg
Kari koření2 špetky
Anglická slanina10 dkg
Klobása pikantní1 ks
Kyselé zelí1 balíček
Těsto
Listové těsto1 ks
Postup přípravy
Z listového těsta vyvalíme pláty. Kečup smícháme s rajským protlakem. Klobásu nakrájíme na čtvrtiny, sýr nastrouháme. Zeleninu očistíme a nakrájíme.
Na pláty těsta rozetřeme kečup, přičemž kraje necháme nepotřené. Na kečup naskládáme slaninu nebo šunkový salám. Doprostřed plátu dáme kysané zelí a na něj postupně papriku, pórek, papriku a sýr. Vše posypeme kari kořením pro barvu. Stačí ho jen trochu.
Kraje závinu potřeme rozšlehaným vejcem, kraje přetáhneme přes sebe nebo srolujeme.
Slaný závin se zelím potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem nebo kmínem a upečeme dozlatova.
Slaný závin se zelím necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Závin je výborný k vínu.