Jednoduchá verze slaného koláče s vůní česneku, uzeného sýra a majoránky. Levný recept.
Hodnocení
5.0
/ 5 (8x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Česnek8 stroužků
Olej1 dl
Sůl1 lžička
Vejce4 ks
Majoránka1-2 lžičky
Cuketa600 g
Mletý pepř1/2 lžičky
Ovesné vločky200 g
Uzený sýr200 g
Kypřicí prášek do pečiva2 lžičky
Mletá kurkuma1/2 lžičky
Postup přípravy
Do mísy najemno nastrouháme omytou ale neoloupanou cuketu. Váha by měla být 600 g. Pokud je cuketa stará, zbavíme ji předem semen. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo.
Do mísy k cuketě přidáme sýr, prolisovaný česnek a vejce. Ovesné vločky kupuji mleté, ale můžeme si je pomlít sami. Nic se nestane, pokud je necháme v celku.
Do těstíčka vmícháme černý pepř, sůl, majoránku, kurkumu, která ale nemusí být, olej a kypřící prášek. Důkladně promícháme.
Těsto nalijeme do hlubokého plechu vyloženého pečícím olejem. Podle chuti ho můžeme poklást plátky slaniny. Můžeme jen část plechu nebo celý.
Slaný cuketovo-ovesný koláč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C (180 °C horkovzduch) a pečeme 30 - 40 minut nebo podle potřeby.
Upečený koláč necháme vychladnout. Slaný cuketovo-ovesný koláč nakrájíme na kostky a můžeme podávat.