Knedlíčky, které můžeme sypat a polévat libovolnými sladkými dobrotami, jsou méně pracné než plněné knedlíky.
Hodnocení
4.2
/ 5 (13x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Těsto
Vejce1 ks
Kypřicí prášek do pečiva1/2 lžičky
Hrubá mouka100 g
Dětská krupička100 g
Měkký polotučný tvaroh1 kelímek
Vanilkový pudinkový prášek1 lžíce
Podle potřeby
Mléko
Postup přípravy
Všechny suroviny dobře zpracujeme dohromady. Pokud se nám zdá těsto příliš tuhé, můžeme přidat trochu mléka. Pokud je těsto naopak řidší, přidáme mouku.
Z těsta vyválíme váleček a nakrájíme ho na stejně velké kousky, ze kterých tvarujeme kuličky.
Kuličky vkládáme do vroucí osolené vody, dobře je promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Po pěti minutách zkusíme rozkrojit jeden knedlíček, abychom zjistili, zda už jsou uvařené.
Hotové knedlíčky poléváme například jahodovým pyré nebo je jednoduše posypeme moučkovým cukrem a skořicí.
Do těsta přidávám ještě pro vůni jemně strouhanou kůru z limetky nebo citronu a aby byly knedlíčky lehčí zapracuji napřed 2 žloutky, těsto nechám 0,5 hod odpočinout a pak přidám sníh z bílků (ušleháno bez cukru, naopak se špetkou soli). Polévám studenou jahodovou omáčkou - rozmixovat jahody+ smetanu na vaření + vanilk. cukr. Na omáčku je možní použít jakékoliv ovoce - borůvky, maliny, meruňky. Rybíz se neosvědčil.