Výtečný moučník s vůní skořice vám jistě přijde k chuti k odpolední kávě.
Hodnocení
4.3
/ 5 (15x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Olej1 sklenka
Vejce4 ks
Mléko1 l
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr moučka200 g
Hladká mouka 200 g
Vanilkový pudink1 balíček
Na potření
Zakysaná smetana3 kelímky
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Podle chuti
Skořicový cukr
Postup přípravy
Vyšleháme celá vajíčka, přidáme moučkový cukr, olej, hladkou mouku, prášek do pečiva.
Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a polijeme horkým pudinkem uvařeným z pudinkového prášku a mléka.
Pečeme asi 15 - 20 minut na 200 °C.
Po upečení potřeme skořicový moučník zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem. Podáváme až vychladlé, jinak se bude buchta roztékat.
Dobrý den,
o víkendu jsem pekla tuto lahůdku. Je opravdu báječná. Ovšem je pravda, že je otázkou množství pudingu. Dělala jsem vše podle receptu, no a část tekutého pudingu mi vybublala do trouby. Možná by bylo lepší dát 1 a 1/2 sáčku pudingu na 1l mléka, ale otázkou je jak by se chovalo těsto kdy by bylo pod tužším pudingem. No a nebo použít dost hluboký plech.
Ještě bych chtěla upozornit na problematiku lití pudingu na těsto, já jsem puding bezstarostně začala lít na těsto a zjistila jsem, kdo by to čekal, že mi to dělá v těstu pěkné díry. Takže doporučuji vymyslet lepší způsob nalévání pudingu, jinak budete mít v moučníku stejné díry jako já. :o))
Dana
výborné
Vážená, tento moučník jsem už párkrát dělala a je opravdu vynikající. Můžu všem doporučit.