Recept na šibřinky dle receptu z konce 19. století. Šibřinky jsou taštičky sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou.
Hodnocení
5.0
/ 5 (3x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Podle potřeby
Sůl
Skořice
Ostatní
Vejce6 ks
Citron1 ks
Povidla0.2 kg
Červené víno0.1 l
Cukr moučka0.1 kg
Hladká mouka 1/2 kg
Měkký tvaroh1/3 kg
Mletý mák1/3 kg
Postup přípravy
Žloutek vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a citronovou kůru.
Z povidel, vína, citronové šťávy a špetky skořice svaříme hustou omáčku.
Z mouky, vajec a špetky soli vytvoříme těsto ( jako na nudle do polévky ). Vyválíme jej na tenkou placku a kulatým vykrajovátkem těsto vykrájíme na kolečka.
Kávovou lžičkou klademe tvarohovou nádivku. Těsto přehneme a okraje spojíme.
Vytvořené taštičky - šibřinky - vaříme v osolené vodě asi 7 minut.
Taštičky podlijeme omáčkou a posypeme mákem a cukrem.