Populární a chutný sendvič podle receptu kuchaře Reubena z New Yorku. Použít do něj můžeme také roastbeef nebo pastrami.
Hodnocení
4.6
/ 5 (14x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
Ostatní
Tmavý chléb2 plátky
Ementál2 paličky
Sterilované zelí1 kopeček
Pikantní roštěná3 plátky
Postup přípravy
Dva plátky tmavého chleba opečeme na másle nebo otoustujeme a pomažeme máslem.
Na jeden plátek chleba položíme 3 plátky pikantní roštěné nebo kuřecí či krůtí šunky. Posypeme sterilovaným zelím, na které položíme 2 plátky ementálu. Může být i čedar nebo niva.
Tuto kombinaci krátce zapečeme pod grilem nebo v troubě, až se sýr rozteče. Nepoužívejte mikrovlnku, chleba v ní změkne.
Na zapečený sendvič položíme druhý plátek chleba a oba stiskneme dohromady.
Jako doplněk jsou vhodné bramborové lupínky nebo hranolky, pivo či červené víno. Senvič Reuben podáváme ihned.