Recept na chuťově výbornou polévku s kuřecím masem.
Hodnocení
4.5
/ 5 (8x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Na ozdobu
Petrželka
Ostatní
Brambory3 ks
Sádlo2 lžíce
Pórek1 ks
Šalotka2 ks
Kuřecí vývar1 a 1/2 l
Kuřecí maso150 g
Kořenová zelenina200 g
Postup přípravy
Celer, mrkev, pepržel, šalotku, pórek očistíme a pokrájíme na menší kousky. Tři střední brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyté kuřecí maso pokrájíme na nudličky.
Kuřecí maso osmahneme na sádle. Přidáme pokrájenou zeleninu, 5 minut podusíme, pak zalijeme vývarem, přisypeme kostičky brambor a vaříme na mírném ohni, až všechno změkne.
Hotovou polévku dochutíme solí, mletým pepřem a ozdobíme petrželovou natí.
Selskou polévku s kuřecím masem podáváme podle chuti samotnou nebo s chlebem či pečivem.