Připravíme si všechny suroviny. Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit a oloupeme. Salám, vejce a okurku nastrouháme nahrubo.
Vše promícháme, přidáme hořčici, majonézu a ochutíme solí a pepřem. Opět promícháme. Hotový rychlý salát necháme odležet v lednici.
Vychlazený a odležený rychlý salát podáváme s pečivem.
K tomu aby nejedla salám, nemusí být vegetariánka. Já maso miluju, ale salámy také nejím. Dnešní salámy jsou opravdu jen náhražky, dobarvené a dochucené chemií. Bohužel je to tak.
Bambulka
Pro vegetariány
Místo salámu, kdo nebaštíte maso, zkuste dával rostlinné uzeniny Salve Natura. Dělají různé druhy a jsou dobré. Nahrazuji tím uzeniny, mleté maso atd.
Anna
Salám ne....
Vzhledem ke kvalitě současných uzenin (samé náhražky) salám nikdy do salátů nedávám. Přidám tvrdý sýr na malinké kostičky nebo nastrouhaný na hrubé kousky, nebo nahradím salám větším množstvím zeleniny. Ty, které jsou špatně stravitelné (papriky) podusím, až změknou, rajčata oloupu,dusím i mrkev s medem a kapkou koňaku. V salátu je to vynikající.