Měkkoučký koláč s broskví. Rychlý a hlavně jednoduchý recept, u kterého suroviny odměřujeme hrnkem o objemu 250 ml.
Hodnocení
4.7
/ 5 (50x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Cukr1/2 hrnku
Olej1/2 hrnku
Vejce4 ks
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Vanilkový cukr1 balíček
Hladká mouka 1 a 1/2 hrnku
Citronová kůra1 lžička
Polohrubá mouka1 a 1/2 hrnku
Broskvový kompot1 konzerva
Smetanový bílý jogurt1 hrnek
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Postup přípravy
Broskvový větší kompot necháme odkapat. Asi 4 poloviny broskví nakrájíme na malé kostičky. Zbytek broskví nakrájíme na slabé měsíčky.
Kulatou formu nebo plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou (moukou). Troubu zapneme a rozehřejeme na 180 °C.
Celá vejce šleháme s vanilkovým i krupicovým cukrem alespoň 10 minut. Při šlehání přidáváme nastrouhanou kůru z citronu, olej, jogurt a mouku s práškem do pečiva. Naposledy ručně promícháme s nakrájenými broskvemi. Těsto na rychlý koláč s broskvovým kompotem uhladíme ve formě a na vrch těsta poukládáme zbytek broskví.
Koláč s broskovým kompotem pečeme dozlatova asi 35 - 45 minut.
Rychlý koláč s broskvovým kompotem po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke kávě nebo k čaji.