Snadný a rychlý recept na výborný chléb, který je připraven do 10 minut, poté ho už jen upečeme.
Hodnocení
3.7
/ 5 (21x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Semínka150 g
Těsto
Voda450 ml
Droždí42 g
Celozrnná pšeničná mouka500 g
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Postup přípravy
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme celozrnnou pšeničnou mouku, semínka, sůl podle chuti a těsto dobře promícháme. Těsto nesmíme dát kynout.
Těsto rovnou vložíme do tukem vymazané formy a dáme péct do studené trouby.
Chléb pečeme zhruba 60 minut podle potřeby.
Rychlý chléb po vychladnutí krájíme a podáváme podle chuti k různým pokrmům.
Na chléb jsem použil klasickou polohrubou mouku. Pekl jsem v jenském skle (nepřikryté) na horkovzduch 180 st. Dobu pečení jsem ale musel značně prodloužit - 2,5 hodiny. Ano dvě a půl hodiny a ke konci jsem kůrku potřel slanou vodou. Výsledek je světlý docela dobrý chléb - viz foto!