Zeleninový pokrm, který je nenáročný na přípravu. Recept můžeme obměnit použitím různých druhů zeleniny.
Hodnocení
5.0
/ 5 (7x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Hrášek2 hrstě
Máslo1-2 lžíce
Petrželka1 lžíce
Mrkev2-3 ks
Květák1/2 ks
Kedluben1-2 ks
Podle chuti
Sůl
Kari koření
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Menší květák očistíme, odkrojíme tvrdý košťál a rozdělíme na malé růžičky. Kedlubnu oloupeme, mrkev oškrábeme a libovolně nakrájíme. Hrášek vyloupeme z lusků.
Zeleninu vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Hrášek vsypeme později, stačí mu jen pár minut.
Zeleninu scedíme, vývar můžeme ponechat a použít v jiném receptu.
Na pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce másla, můžeme použít i jiný tuk, ale s máslem je zeleninové kari nejlepší.
Zeleninu lehce orestujeme, opepříme a zasypeme kari. Kari dobře promícháme, necháme krátce prohřát a máme hotovo.
Nakonec přimícháme nadrobno nasekanou petrželku.
Rychlé zeleninové kari podáváme jako hlavní bezmasý chod.