Recept na výborné perníčky, které se nemusí nechávat odležet jsou měkké hned, ale na druhý den jsou ještě lepší. Vydrží hodně dlouho.
Hodnocení
4.4
/ 5 (33x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
Těsto
Vejce5 ks
Med25 dkg
Ořechy25 dkg
Cukr moučka50 dkg
Hladká mouka 1 kg
Rozpuštěné máslo6 lžic
Jedlá soda3 lžičky
Perníkové koření2 dkg
Poleva
Čokoláda na vaření30 dkg
Tuk 100 %25 dkg
Náplň
Povidlová náplň40 dkg
Postup přípravy
Ořechy nastrouháme. Všechny ingredience na těsto zpracujeme v hladké a tvárné těsto.
Perníkové těsto rozválíme a vykrajujeme tvary podle fantazie. Medové perníčky pečeme v předehřáté troubě.
Upečené medové perníčky necháme vychladnout. Pak slepujeme vždy 2 perníčky k sobě povidly a máčíme je v čokoládové polevě.
Čokoládovou polevu si připravíme rozpuštěním 100% tuku na vaření a tří čokolád na vaření.
Včera jsem pekla perníčky a dnes můžu napsat, že jsou výborné a měkké. Děkuji za recept.
Hegedusová
perníčky
Perníčky jsou asi dobré..Ale je tam hodně medu,proto jsou tvrdé.. Já dávám na 80 dkg hl. mouky 2p.l. medu ...
Hegedusová
perníčky
Perníčky jsou asi dobré..Ale je tam hodně medu,proto jsou tvrdé.. Já dávám na 80 dkg hl. mouky 2p.l. medu ...
Ferda Vařečka
tvrdé perníčky
Nemyslím si, že byste to neuměla, to slepení udělá hodně, perníčky do sebe natáhnou vlhkost z povidel a zvláční. Já je také dělám slabé, nemám ráda ty velké buchty, ale slepuji je a dobrý.
grumpinka
Neumím to
Asi to neumím ,nebo byly slabé a nebo to bylo tím,že jsem je neslepovala. Nechala jsem je jednoduché a jen potřela čokoládou a zdobila.