Uvaříme fleky podle návodu na obalu. Hlávkové zelí pokrájíme a přelijeme vařící vodou a necháme na sítku okapat.
Mezitím si na oleji orestujeme cibulku - máme rádi hodně cibulky. Necháme ji orestovat dozlatova. Na hotovou cibulku přidáme okapané zelí a společně restujeme, až je zelí poloměkké. Kdo má raději měkčí, tak nechá déle pod pokličkou podusit. Zelí ochutíme trochou vegety bez glutamátu. Když je zelí podle naší chuti měkké, přidáme těstoviny a prohřejeme, popřípadě ještě osolíme a opepříme.
Naše rodina rychlé flíčky se zelím miluje, je to zdravé, rychlé a celkem dietní.
Zeli nakrajime na nudlicky , cibuli nechame "zesklovatet" na oleji a pridame zeli. Nepodlevame , zeli pusti vodu a nechame je mirne oprazit do zlatova. Uvarene fleky, nebo siroke nudle (dle libosti) uvarime, smichame se zelim a polejeme skvarenym maslem. Take jsem slysela s tim karamelem, ale timto zpusobem, cukr v zeli skaramelizuje prazenim a chut je vynikajici...!!!
nekecam
Jak to znám jí
Od slovenky z jihu Slovenska, jako maďarsko-slovenský recept. Trochu cukru přidat pod zelí a přidat pálivou papriku nebo chilli. Mastila to sádlem nebo škvarky. Se zbytkem od vepřové pečeně - skvělé.