Plátky krkovice bez kosti pěstí naklepeme, osolíme a pomažeme z jedné strany plnotučnou hořčicí. Potom je vložíme do misky, zasypeme jednou nakrájenou cibulí a zalijeme olejem. Krkovici necháme 5 hodin marinovat v chladu.
Naložené plátky vyjmeme z misky a opražíme na pánvi hořčičnou stranou dolů. Než se krkovice opraží (asi 6 minut), pomažeme hořčicí vrchní stranu, kterou následně také opečeme. Opečené plátky masa dáme na talířek i s výpekem z pánve.
Připravíme si omáčku. Na sádle osmažíme do světle hněda 2 najemno krájené cibule, 5 stroužků česneku, lžičku mletého kmínu, 1//2 lžičky pepře. Potom přidáme 2 lžíce sladké papriky, 1 lžičku pálivé papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky masoxu, 600 ml vlažné vody a vše společně vaříme 5 minut.
Do omáčky vložíme plátky opražené krkovice i s veškerým výpekem a 20 minut dusíme na mírném ohni. Asi po 15 minutách přidáme lžičku majoránky, zahustíme hladkou moukou, osolíme a povaříme do 20 minut. Nakonec nalijeme do omáčky 1 dl smetany, zamícháme, počkáme 1 minutu a můžeme podávat.
Rychlou pikantní krkovici na hořčici ihned podáváme. Přílohu volíme podle chuti. Výborná je rýže, brambory i hranolky.