Velice chutná, rychlá a sytě zelená hrachová polévka ze sterilovaného hrášku. Jednoduchý a rychlý recept.
Hodnocení
4.7
/ 5 (14x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Petrželka
Mletý černý pepř
Celerové listy
Podle potřeby
Máslo
Hladká mouka
Ostatní
Cibule1 ks
Voda2 l
Hrášek sterilovaný1 konzerva
Postup přípravy
Rozmixujeme 1 konzervu sterilovaného hrášku. Přecedíme rozmixovaný hrách přes síto, abychom oddělili slupky. Hrách dáme do hrnce a zalijeme vodou.
Přidáme sůl, mletý černý pepř a nadrobno nakrájené lístky celeru a petrželky.
Dáme vařit a vaříme asi 10 minut. Podle chuti můžeme přidat i polévkovou kostku. Kdo chce, může spolu s hráškem dát vařit i kousek uzeného masa nakrájeného na kostičky.
Na másle uděláme jíšku z trochy hladké mouky a cibule nakrájené nadrobno. Jíškou zahustíme polévku a případně ještě dochutíme solí.
Rychlou hrachovou polévku podáváme s osmaženými krutóny nebo s vaječným kapáním.