Kromě loupané luštěniny a trochy koření není na recept potřeba vůbec nic.
Hodnocení
3.9
/ 5 (47x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Vegeta1-2 lžičky
Sušená petrželka1-2 lžičky
Loupaná půlená červená čočka (bio)200 g
Na ozdobu
Čerstvá petrželka
Postup přípravy
Loupanou červenou čočku propláchneme pod studenou vodou, není třeba ji namáčet. Vsypeme ji do hrnce, zalijeme vodou (nesolíme) a uvaříme doměkka. Za 15 - 20 minut je čočka měkká. Scedíme ji.
Čočku ochutíme vegetou, zamícháme petrželku a máme hotovo.
Rychlou červenou čočku podáváme teplou i studenou, zdobíme čerstvou snítkou petrželky.
na misto Vegety bych dal mensi "bylinnou smes"/"smes koreni" treba: libecek, trosicku worchestru, pepr, sul, pertzelku, jarni cibulku (maximalne prelitou horkou vodou kvuli stiplavoasti, ale nevarenou aby nezesladla), najemno nasekany cesnek (opetovne lehce prosly tepelnou upravou ale pozor na spaleni aby nezhorkl) atd. atd. atd.
myslim ze zrovna u takovehoto jidla je moznost se vyradit na poli fantazie a necpat vsude automatizovane prisady s prilisnym mnostvim soli