Rybí pomazánky máme rádi, a tak doma zkoušíme pořád nové recepty.
Hodnocení
3.0
/ 5 (2x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
Ostatní
Žervé100 g
Sardinky v oleji1 plechovka
Mletý černý pepř2-3 špetky
Smetanový tavený sýr2 kostky
Zakysaná krémová smetana3 lžíce
Nať jarní cibulky1-1 hrst
Postup přípravy
Sardinky slijeme z oleje (použijeme jednu velkou konzervu nebo dvě menší). V misce rozmačkáme vidličkou. Nať cibulky nadrobno nakrájíme a přimícháme k základu z ryb, smetany, žervé a sýru. Dobře prošleháme a dochutíme pepřem.
Rybí pomazánku necháme proležet v lednici alespoň 2 hodiny, ale nejlépe chutná až druhý den. Fígl je právě v pořádné dávce zelené natě, která vlastně pomazánku i zahustí.
Rybí pomazánku se zelenou natí podáváme s pečivem, zdobíme dle možností a chuti. Já posypala zelenou petrželkou a pokladla plátek sýra.