Cukr, máslo a žloutky utřeme do světlé pěny. Přidáme mouku smíchanou s citronovou kůrou a vypracujeme těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu asi 30 minut odpočinout.
Pak z těsta vyválíme tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatožluta. Pečlivě hlídáme!
Cukr svaříme s vodou na nit (asi 5 minut), přidáme kávu, mleté ořechy i mandle, rum i citronovou kůru a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Náplní spojujeme vždy dvě kolečka k sobě.
Cukr vymícháme s rumem a griotkou (sirupem) na lesklou kašičku bez hrudek. Růžovou polevou přelijeme naplněné dortíčky a ozdobíme je kouskem kandovaného ovoce (polovinou kandované třešně).
Růžové dortíčky (asi 45 - 50ks) skladujeme v chladnu.