Rulovanka

Jednoduché a dobré jídlo z brambor. Moje máma říká, že je to jídlo chudých na Záhorí, protože brambory, sádlo a krupice jsou stále k dispozici.


4.29x
75 min
1×

Postup přípravy

Brambory uvaříme v slupce. Pak je oloupeme. Očištěné brambory nastrouháme a smícháme s hladkou moukou a solí. Je to klasické bramborové těsto, ale nesmí být řídké.

Těsto rozválíme na placky o tloušťce asi 2 mm. Potřeme roztopeným sádlem a lehce posypeme dětskou krupicí. Srolujeme, dáme na vymaštěný plech a potřeme roztopeným sádlem. Rulovanku pečeme v troubě při teplotě asi 210 °C. V průběhu pečení jednotlivé rolády otáčíme. Doba pečení je asi 45 minut.

Pak upečenou rulovanku vyndáme na prkýnko a nakrájíme. Nebo natrháme na jednotlivé díly a s chutí jíme.
user-icon

autor eduard8


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rulovanka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena