Tvarohová rozhuda je jednoduchá pomazánka z tvarohu a másla a špetkou soli. Bylinky rozhudě dodají další šmrnc. Můžete ji mazat na chleba nebo použít jako náplň třeba palačinek nebo slaných větrníčků.
Hodnocení
4.6
/ 5 (893x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
SůlNaN -
Máslo50 g
MlékoNaN -
Cibule1 ks
Tvaroh měkký250 g
Postup přípravy
Tvaroh rozšleháme s povoleným máslem, přilijeme trochu mléka.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a dosolíme. Kdo chce může pomazánku obohatit o pažitku, libeček nebo třeba saturejku.
Moje babička dělala rozhudu následovně:
Z 1 l zkyslého mléka udělala tvaroh a do něj vmísila lžičku červené sladké a pálivé papriky, 1 větší cibuli, 1/2 lžičky soli a a šnitlink(pažitku). Vše dala ko kamninového hrnce a zalila do výše 1 cm pivem a uložila do špajzu. Denně kontolovala hladinu piva, to se vpíjí. Asi po 3 dnech povrch zesklovatí a zvrásní. Po dobu zrání 1 x zamíchat, zase dát trochu piva a celkově nechat zrát asi týden. S čerstvým chlebem to nemá chybu. Výhoda je, že teď se dá koupit v mlékomatech čerstvé mléko, které je ideální pro výrobu tvarohu.