Kdo nemá rád recepty náročné na čas, přijde si jistě na své.
Hodnocení
4.3
/ 5 (129x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Cukr6 lžic
Vejce6 ks
Vanilkový cukr1 balíček
Hladká mouka 3 lžíce
Polohrubá mouka3 misky
Kypřicí prášek1 balíček
Na ozdobu
Cukr moučka
Podle potřeby
Hrubá mouka na vysypání
Sádlo na vymazání
Na potření
Jahodová marmeláda
Postup přípravy
Nachystáme si všechny suroviny. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků si připravíme sníh. Cukr a vanilkový cukr ušleháme se žloutky. Přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva a smícháme. Poté přidáme sníh z bílků a opatrně promícháme.
Na sádlem vymazaný a moukou vysypaný plech vlijeme připravené těsto. Troubu si předehřejeme na 200 °C, vložíme plech a pečeme 15 - 20 minut.
Upečený korpus pomažeme lehkou vrstvou jahodového džemu a ještě teplé smotáme v roládu. Hotovou roládu s marmeládou zabalíme do pečícího papíru a necháme uležet.
Roládu s marmeládou před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Já dělám jen ze čtyř vajec,používám pečící papír a potírám paříšskou šlehačkou,kterou koupíte v obchodě a pouze vychlazenou ušleháte.To je potom teprve mňamka!!!
Verýsek
Oprava receptu
Pro ty, kteří by si roládu rádi vyzkoušeli, bych chtěla opravit množství polohrubé mouky, do receptu patří 3 lžíce polohrubé mouky a ne 3 misky! Redakce vareni.cz mi zasáhla do receptu, ale s takovým množstvím mouky, co napsali oni, by se vám roláda nepovedla. Takže dejte 3lžíce!