Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich vbouchali co nejvíce strouhanky. Je lepší si řízky nejdříve trochu předklepat.
Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme jej v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.
Mezitím necháme svařit bujon s máslem a vodou. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků.
Řízek úplně jinak podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Vyzkoušela jsem ho a od te doby je jinak nedělám. Jsou skvele, přatelé na to nejsou zvykly, takze kdyz to připravíme hostům tak si moc chutnávají. Je to jednoduché a super.
Omluva
Dobrý den, také jsem si nevšimla, že už je tu nějaký podobný recept.. Takže se omlouvám, pokud jsem Vám zkazila potěšení z obědu. :-) A pokud tu předtím byli a jsou již dva prakticky stejné recepty, jak se zmiňujete (Obrácené řízky a Řízky naruby),neudivuje mě, že redakce přehlídla další, to se přeci může stát komukoliv.