Restovaná zelenina na sucho

Recept od profesionálního kuchaře, jak správně restovat zeleninu.


4.25x
10 min

Postup přípravy

Kousky nakrájené zeleniny, kterou máme rádi - lilek, paprika, lusky, rajčata, cuketa, mrkev, hrášek atd. restujeme na sucho na rozpálené pánvi.

Až začne zelenina být opečená (jak moc, záleží na preferencích), dáme pánev pryč z ohně a přidáme k ní olivový olej, osolíme a případně okořeníme podle chuti. Mnoho lidí to dělá naopak, restuje zeleninu na rozpáleném oleji, ale díky tomuto postupu bez oleje na sucho dostaneme chutnější a zdravější výsledek.

Restovanou zeleninu na sucho podáváme k různým pokrmům podle chuti.
user-icon

autor Jarka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Restovaná zelenina na sucho

Zpět na recept