Ředkvičkový salát s vejci a pórkem je neobvyklou a lahodnou kombinací, která spojuje svěžest ředkviček s jemnou chutí pórku a krémovitostí vajec. Tento teplý salát je ideální jako lehká večeře nebo zdravá svačina.
Hodnocení
5.0
/ 5 (1x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Vejce4 ks
Máslo2 lžíce
Petrželka1 snítka
Ředkvičky20 ks
Pórek1 ks
Čerstvá pažitka1 lžíce
Podle potřeby
Horká voda
Postup přípravy
Dobře omyté ředkvičky rozpůlíme po délce a pak ještě nakrájíme na dílky. Vejce rozšleháme.
Rozehřejeme máslo, vmícháme nadrobno pokrájený pórek a lehce ho osmahneme.
Poté vmícháme ředkvičky, osolíme je, opepříme a podusíme.
Pokud bude třeba, podlijeme vše trochou horké vody.
Až se tekutina odpaří, zalijeme ředkvičkovou směs rozšlehanými vejci a mícháme, až se vejce srazí.
Nakonec vmícháme nadrobno nasekanou pažitku.
Ředkvičkový salát je chutný ještě teplý, ale chutná i po vychladnutí. Ředkvičkový salát podáváme na opečeném toastu se snítkou petrželky.