Jednoduchá a rychlá ředkvičková polévka z instatního vývaru.
Hodnocení
4.2
/ 5 (244x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Pažitka
Ředkvičky2 svazky
Masox1 ks
Polohrubá mouka5 lžic
Polévkové koření
Postup přípravy
Ředkvičky omyjeme a bez loupání je nakrájíme na kolečka nebo větší kostičky.
Do hrnce nalijeme litr vody, přidáme kostku masoxu nebo jiného bujonu a přidáme ředkvičky.
Polévku přivedeme k varu a vaříme asi 10 - 15 minut, dokud ředkvičky nezměknou.
Mezitím v troše vody rozmícháme mouku. Když jsou ředkvičky měkké, polévku zahustíme, podle chuti okořeníme polévkovým kořením a necháme ještě asi 5 minut provařit kvůli mouce.